Poslať na e-mail

Poslať na e-mail

Na zadaný email príjemca bude odoslaný odkaz na tento produkt. Ak máte otázku k produktu, využite helpdesk alebo navštívte sekciu Kontakt.

Email príjemca:* 
Váš e-mail: 
Vaše meno: 
Vzkaz: 


* Vaše meno a email sa zobrazia v odoslanej správe spoločne s odkazom.

Drevený motýlik sa stáva v poslednej dobe stále obľúbenejším módnym doplnkom na mnohých svadbách, oslavách, plesoch a aj na iných príležitostiach.

Vďaka drevenému motýliku budete jedineční a originálni a zaručene nikdy nesplyniete s davom. Drevený motýlik sa hodí ako štýlový doplnok ku každému obleku.

Korok je nielen prírodný materiál, je navyše veľmi ekologický, získava sa totiž lúpaním kôry duba korkového, a nie je teda nutné strom rúbať, iba ho každých deväť rokov olúpať, čím sa strom nepoškodí.

Prírodné materiály sú obľúbené pre svoj vzhľad, originalitu a využitie.

Výrobky ušité z korkovej látky sú ľahké, príjemné na dotyk a veľmi dobre sa udržujú - stačí umyť vlhkou handričkou, a je to, navyše korok veľmi pekne vonia.

Obohaťte svoj šatník týmto úžasným dizajnovým kúskom.

Motýlik má nastaviteľný, elastický pásik so sponou okolo krku, vďaka tomu je možné jednoducho regulovať jeho veľkosť tak, aby vždy perfektne sedel.

Veľkosť: 12 x 5,5 cm

Áno, naozaj je to z korku
Korok pozná asi každý z nás. Väčšina ľudí si predstaví korkovú zátku vo fľaši vína alebo podlahu, ale z korku sa robí oveľa viac vecí. Korok má totiž skvelé izolačné vlastnosti, je vodeodolný, ľahký ale napriek tomu pevný a navyše aj elegantný materiál.

Niečo málo o korku
Korok sa získava odrezaním kôry duba korkového, ktorý rastie v alejach prevažne na juhu Portugalska. Je to dokonca ich národný strom. O každý takýto strom na území Portugalska sa musí starať podľa prísnych pravidiel, ani uschnutý strom nemôžete bez povolenia vyrúbať. Existujú dva druhy korkového duba, jeden získava postupne so starobou lepšiu a lepšiu kôru a druhý má kvalitu kôry stále rovnakú. Tomu druhému typu sa hovorí takzvane panenská kôra a nepoužíva sa na výrobu produktov.

V roku 1870 bola založená v Portugalsku firma Amorim. Tá začala sadiť tieto stromy vo veľkom a spracovávať kôru na rôzne účely. Všetko začalo zátkami do vín, ale každý rok firma investuje milióny do výskumu a vývoja. Vďaka tomu sa dostal korok dokonca aj na Mars. Vďaka veľkej odolnosti voči teplote sa používa na špičku raketoplánov.


Sme hrdí, že tento produkt je držiteľom certifikátu PETA - Approved Vegan.

Čo je PETA?

Organizácia bojujúca za práva zvierat a propagujúca vegánstvo. Snaží sa zmeniť podmienky pre zaobchádzanie so zvieratami, zameriava sa hlavne na 4 oblasti:

  1. Chov a továrne - chov za účelom spracovania mäsa a miesta, kde sa mäso spracováva
  2. Laboratóriá - testovanie kozmetiky, liekov...
  3. Odevný priemysel - obchod s kožušinou a jej získavanie
  4. Zábavný priemysel - cirkusy

Vďaka rôznym protestom a kampaniam prestalo množstvo odevných značiek používať kožušinu (Polo Ralph Lauren, Armani...). Kozmetické firmy ako napríklad Avon a Mary Kay zase prestali testovať produkty na zvieratách. Tieto kampane majú veľký úspech aj vďaka celebritám z celého sveta, patria k nim napríklad: Paul McCartney, Pink, Joaquin Phoenix, Pamela Anderson, Ellen DeGeneres a ďalšie.

Jednoducho povedané, tento certifikát zaručuje, že produkt neobsahuje žiadne živočíšne zložky, a že nebol na zvieratách testovaný.

Kontaktný formulár

Kontaktný formulár

Meno: 
E-mail: 
telefón: 
Odesláním formuláře uděluji provozovateli webových stránek dobrovolný souhlas se zpracováním svých osobních údajů, které jsem ve formuláři uvedl. Tyto údaje mohou být použity výhradně pro komunikaci k tématu této zprávy a mohou být uchovány po dobu komunikace.

Sledovať dostupnosť